Volledig scherm
Werkzaamheden aan de pijpleiding van de NAM. © Vincent Jannink

Gemeenteraad Twenterand schaart zich achter verzet tegen NAM

VRIEZENVEEN - Wacht met de oliewinning in Schoonebeek en de injecties van afvalwater in de Twentse bodem. Dat schrijft de voltallige gemeenteraad van Twenterand in een brandbrief aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Er moet wat de raad betreft worden gewacht op de uitkomsten van evaluaties rond het vervoer en injecties van het afvalwater in lege gasvelden in Twenterand.

Dat is ook de teneur van reacties van onder meer de Technische Universiteit Delft op een tussenrapportage over deze zaak door advies- en ingenieursbedrijf RoyalHaskoning DHV. De Twenterandse raad vindt dat er nog onvoldoende bekend is om de injecties met afvalwater in de bodem nu al weer te hervatten.

Minister
Eerder schaarde het college van burgemeester en wethouders van Twenterand zich al achter het bezwaarschrift van de provincie Overijssel en de gemeenten Dinkelland en Tubbergen tegen de ingebruikname van de gerepareerde transportleiding voor het productiewater. Dat bezwaar wordt ingediend bij minister Henk Kamp van economische zaken. Die leiding loopt voor een deel door Twenterand. Ook de gemeenten Oldenzaal, Losser en Hardenberg verzetten zich tegen de hervatting van het transport van afvalwater.

Almelo e.o.