Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen zijn naarstig op zoek naar ontbrekende plaatjes voor het stickerboek van sinterklaas. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Genoeg plaatjes om stickerboek sintintocht Vriezenveen te vullen

VRIEZENVEEN - Het is vaak een probleem, plaatjes sparen bij de supermarkt en je stickerboek niet vol krijgen. Een ruilmiddag bood zaterdag soelaas in Vriezenveen.

In de suite van de Grote Kerk op het Tilanusplein gaat aan het einde van de middag iedereen met een compleet sinterklaas-stickerboek de deur uit. Ook Seth Weijers (11). Hij mist nog meer dan 50 plaatjes en heeft een heel pak dubbele stickers kunnen ruilen voor de nog ontbrekende nummers in zijn boek. Zijn nichtje verwijdert de plakrand van de laatste paar foto’s en klaar is Seth. „Ik vind het wel mooi zo’n ruilmiddag. Want we hebben best goed gespaard, maar het lukte niet om alle plaatjes bij elkaar te krijgen. Ik had een heel pak dubbele over. Die heb ik ingeleverd en toen mocht ik de plaatjes uitzoeken die ik nog miste.” 

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.