Volledig scherm
Bij De Groene Jager in Den Ham is de uitschuifbare overkapping voor het zwembad al geïnstalleerd. © Erik Bijlstra/De Groene Jager

Gerenoveerde buitenzwembaden in Den Ham en Vroomshoop eerder open

DEN HAM/VROOMSHOOP - Zwembad De Groene Jager in Den Ham en Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop en gaan dit jaar een week eerder open dan aanvankelijk gepland, zodat basisschoolkinderen, mits de weersomstandigheden het toelaten, al kunnen zwemmen tijdens de meivakantie. De meivakantie begint dit jaar op 25 april.

Beide zwembaden worden momenteel gerenoveerd. In Den Ham verloopt dat op rolletjes, in Vroomshoop is er meer werk te verzetten. Daar moet onder meer nog een lek gedicht worden. De vervroegde opening heet tot gevolg dat de baden al in maart gevuld moeten worden om het water tijdig op temperatuur te krijgen. 

Krappe deadline

Vooral voor De Zandstuve is dat een krappe deadline, weet voorzitter Herman Lutke Veldhuis. „Maar daar heb ik het volste vertrouwen in. De gemeente verwacht dat we het gaan redden, de planning is gemaakt door bouwkundig ingenieurs.” 

Lek in één van 68 roosters

Zowel de chloorleidingen als één van de 68 waterroosters lekt. Om welk rooster het gaat, is niet bekend. Twenterand, eigenaar van het zwembad, neemt daarom het zekere voor het onzekere en vervangt alle 68 koppelingen van de roosters. Daarvoor heeft de gemeente een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd. 

Ook de chloorleidingen worden vervangen. De renovatie verloopt verder op rolletjes. Zo is de oude tribune verwijderd en is de fundering voor de nieuwe glijbaan al gestort. De familieglijbaan wordt begin maart geplaatst.

Uitschuifbaar zeil al gemonteerd

Voor het geprivatiseerde zwembad in Den Ham zijn er geen tegenvallers. Het uitschuifbare afdekzeil is al gemonteerd, er moet nog bestraat worden rond het bad. Maandag vanaf 19.30 uur houdt De Groene Jager een informatiebijeenkomst bij VV Den Ham voor bewoners.

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.