Volledig scherm
© Christian van der Meij

Geslaagd modderspektakel tijdens ‘Tot de Nek in de Drek’ in Vriezenveen

VRIEZENVEEN – De eerste editie van obstacle run Tot de Nek in de Drek kende zaterdag met een maximaal aantal van 1.750 deelnemers een uitstekende debuuteditie.

Dat obstacle runs met een hoop modder en nattigheid steeds populairder lijken te worden, blijkt zaterdagmiddag ook bij en rond manege De Vjenneruiters in Vriezenveen, waar zowel de start als de finish van Tot de Nek in de Drek was.

Afstanden
De deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden tussen 1,5 en 15 kilometer. De langste afstand kende maar liefst 61 obstakels. Loodzwaar, maar volgens veel deelnemers vooral hartstikke leuk. Van klimmen tot springen en van kruipen tot glijden, niks ontbrak eraan. Zelfs een deel van de vijver bij de sportvelden van DOS’37 en DETO Twenterand moest worden doorgegaan. De naam van het evenement bleek dan ook totaal niet overdreven te zijn.

Tevreden
Namens de organisatie van Stichting Sportpromotie Twenterand vertelde André Spit dan ook meer dan tevreden te zijn met het verloop van de eerste editie. “Het harde werken van iedereen die hier een steentje aan bijdraagt wordt beloond”, zei hij. “Er is enorm veel publiek op afgekomen en ik ben blij dat alles goed liep.” Er komt een tweede editie. Die vindt plaats op zaterdag 1 juli 2017.

Uitslagen
Hieronder volgen de winnaars van Tot de Nek in de Drek op de verschillende afstanden.

15 kilometer
Mannen: Leon Sanderman (Rijssen), 1.14.46
Vrouwen: Sabine Spreen (Rolde), 1.31.07

6,5 kilometer
Mannen: Adriaan Huisman (Bramer), 38.39
Vrouwen: Sjoukje Berkhof (Vriezenveen), 44.54

3 kilometer
Jongens: Pim Bakker (Rijssen), 13.48
Meisjes: Bente Schmidt (Almelo), 18.06

1,5 kilometer
Jongens: Silvan Dasselaar (Vriezenveen), 12.01
Meisjes: Guusje Jansen (Vroomshoop), 13.00

Almelo e.o.