Volledig scherm
PREMIUM
De met pur geïsoleerde woning van de familie Keijzer aan de Hoffmansweg werd in juli vorig jaar met de grond gelijk gemaakt. © Robin Hilberink

Gezin ‘purhuis’ Vriezenveen moet ondanks bemiddeling burgemeester alle opruimkosten betalen

VRIEZENVEEN - Bemiddeling door de burgemeester heeft de familie Keijzer niet geholpen. Het Vriezenveense gezin moet voor 1 april alle opruimkosten van het gesloopte ‘purhuis’ betalen. Keijzer weigert en heeft bezwaar aangetekend.

Tot twee keer toe verliet de familie Keijzer de werkkamer van de burgemeester met een positief gevoel. Maar de bemiddeling door Annelies van der Kolk heeft de familie Keijzer uiteindelijk niets gebracht. Dat is althans de conclusie van het gezin, nu de gemeente schriftelijk heeft laten weten dat het volledige bedrag aan opruimkosten - 61.773,17 euro - alsnog betaald moet worden. De familie weigert - „Dat gaan we never nooit betalen” - en heeft gisteren schriftelijk bezwaar aangetekend.

  1. Politicus uit Overijssel wil wandelpaden op bedrijfsterreinen: ‘Het is er nu levensgevaarlijk’
    PREMIUM

    Politicus uit Overijssel wil wandelpa­den op bedrijfs­ter­rei­nen: ‘Het is er nu levensge­vaar­lijk’

    HARDENBERG/VRIEZENVEEN - Ze leven in groepjes, trekken er doorgaans rond het middaguur op uit, kenmerken zich door een ferme pas en communiceren soms zeer luidruchtig: de lunchwandelaar. Volgens provinciaal politicus Kees Slingerland uit Hardenberg, opnieuw verkiesbaar voor GroenLinks, zouden ze beter beschermd moeten worden. Onder meer door wandelpaden op bedrijventerreinen in Overijssel aan te leggen. „Het is er levensgevaarlijk.”

Almelo e.o.