De familie Keijzer uit Vriezenveen liet deze zomer hun huis slopen; de pur-isolatie bleek verkeerd aangebracht en veroorzaakte daarnaast bij het gezin gezondheidsproblemen. Ze wonen al jaren ‘tijdelijk’ elders.
Volledig scherm
De familie Keijzer uit Vriezenveen liet deze zomer hun huis slopen; de pur-isolatie bleek verkeerd aangebracht en veroorzaakte daarnaast bij het gezin gezondheidsproblemen. Ze wonen al jaren ‘tijdelijk’ elders. © Robin Hilberink

Gezondheidsraad neemt de tijd voor onderzoek naar gevaren van pur-isolatie

VRIEZENVEEN - Het duurt nog zeker anderhalf jaar voordat de Gezondheidsraad duidelijkheid kan geven over de gezondheidsrisico’s van gespoten pur-isolatie in woningen. „Het is een omvangrijke kwestie.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Almelo e.o.