In Daarlerveen houden zware balken de gevel van een huis overeind.
Volledig scherm
PREMIUM
In Daarlerveen houden zware balken de gevel van een huis overeind. © Carlo ter Ellen DTCT

Goed nieuws slachtoffers kanaaldrama: vergoeding voor iedereen juridisch mogelijk

DAARLERVEEN - Het is juridisch gezien mogelijk om schade bij de huizen rond kanaal Almelo - de Haandrik te vergoeden, ook als de provincie daarvoor niet aansprakelijk is. Die conclusie trekt de provincie Overijssel op basis van juridisch advies van advocatenkantoor Pels Rijcken.

 1. Gedenkteken voor bijna vergeten ramp met koor uit Den Ham: ‘Mijn moeder moest de doden identificeren’
  PREMIUM

  Gedenkte­ken voor bijna vergeten ramp met koor uit Den Ham: ‘Mijn moeder moest de doden identifice­ren’

  DEN HAM - Uitgelaten stappen de jongeren die ochtend van 11 juni 1955 in de bus voor een dagtocht naar het Teutoburgerwoud in Duitsland. De 43 leden van het Hervormde Jeugdkoor uit Den Ham komen enkele uren later terecht in een nachtmerrie. De bus vat bij Osnabrück vlam. De gevolgen zijn rampzalig, drie kinderen overleven de inferno niet. Zeven maanden later komen de laatste twee gewonden thuis.
 2. Raad van State drukt op pauzeknop voor ingrepen Engbertsdijksvenen: boeren blij, provincie vreest achteruitgang natuur
  PREMIUM

  Raad van State drukt op pauzeknop voor ingrepen Engberts­dijks­ve­nen: boeren blij, provincie vreest achteruit­gang natuur

  ZWOLLE - Zeldzame mossen, kraanvogels en geoorde fuut zijn enkele van de soorten die gedijen in hoogveen, zoals dat door provincie Overijssel en Staatsbosheer voor ogen staat met Engbertsdijksvenen. Werkzaamheden om meer hoogveen in het Natura2000 mogelijk te maken, kunnen echter nog niet beginnen na een spoeduitspraak van de Raad van State. Boeren zijn er blij mee.
 1. Israël bombardeert huis Hamas-leider
  Play

  Israël bombar­deert huis Ha­mas-lei­der

 2. Rampweek compleet: Graafschap loopt promotie mis
  Play

  Rampweek compleet: Graafschap loopt promotie mis

Almelo e.o.