Volledig scherm
Kampioen Gerrit Fokke (links) toont zijn winnende goudvink. Naast hem voorzitter Albert Evers. © Reinier van Willigen

Goudvink Gerrit Fokke goed voor de hoofdprijs op vogelshow Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Gerrit Fokke uit Vriezenveen kreeg dit weekeinde het jaarlijkse bondskruis van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De keurmeesters vonden dat zijn goudvinkpop de mooiste vogel van de tentoonstelling was.

De leden van de Eerste Vriezenveense Kanarie Vereniging (EVKV) showden zaterdag en zondag hun mooiste vogels. Op de jaarlijkse tentoonstelling waren ruim 350 kleurrijke kanaries, parkieten en andere tropische vogels te bekijken. Er kwamen honderden liefhebbers een kijkje nemen.

Jubileum

Voorzitter Albert Evers ziet dit jaar zijn tienjarig jubileum tegemoet. De jaarlijkse tentoonstelling is voor hem het hoogtepunt van het jaar. „Iedereen heeft het afgelopen jaar erg zijn best gedaan om de beste en mooiste vogels te kweken. Het is altijd spannend om te zien hoe het broeden verloopt en of de ouders de jongen goed voeren. Daarom is het mooi wanneer je dan eindelijk kunt laten zien wat het resultaat is.”

Van concurrentiestrijd onderling is geen sprake, zegt Evers: „Het gaat er allemaal heel gemoedelijk aan toe. We gunnen elkaar het beste. Ik vind het belangrijker dat we goed met elkaar omgaan. Gezelligheid gaat boven alles en mocht er toch iets voorvallen, dan praten we dat gelijk uit.”

Almelo e.o.