Volledig scherm
Den Ham © Carlo ter Ellen

Grens bereikt voor Tourist Info Twenterand

DEN HAM - Wel bezuinigen, maar geen keuzes maken. Dat verwijt maakt bestuur Twenterand Tourist Info richting gemeente. „De gemeente blijft ernstig in gebreke.”

Het bestuur van Twenterand Tourist Info (TTI) heeft in een brief aan raad en college z’n beklag gedaan over onder meer het tempo waarin de nieuwe algemene subsidieverordening is ingevoerd en de gevolgen daarvan voor TTI. Voorzitter Hans van Ronkel steekt ook de hand in eigen boezem: een subsidie van 55 mille in 2017 werd enkele dagen te laat aangevraagd.

„Dat was fout van onze kant”, aldus Van Ronkel. Hij nam daarvoor de verantwoordelijkheid en stelde zijn positie ter beschikking. Op verzoek van het dagelijks bestuur van TTI blijft de Hammenaar vooralsnog zijn taken uitvoeren, maar nu als demissionair voorzitter.

De gemeente zou bereid zijn zo’n 38.000 euro subsidie over te maken. Met dat bedrag kan TTI niet uit de voeten, ook al omdat de organisatie nog nabetalingen moet doen. Er moest door medewerkers van TTI veel extra werk worden uitgevoerd. Het overwerk kon niet ineens worden uitbetaald, waarna een betalingsregeling met de werknemers is afgesproken.

Prioriteiten
Met de wederom lagere subsidie is het TTI bestuur gedwongen prioriteiten te stellen: wat is financieel nog mogelijk en welke activiteiten komen geheel of gedeeltelijk te vervallen.

Tijd voor discussie
Het is het bestuur vooral een doorn in het oog dat op het terrein van toerisme en recreatie de doelstellingen nooit zijn bijgesteld, terwijl de financiële bijdragen steeds kleiner zijn geworden. En de aanvraag voor de subsidie wordt steeds ingewikkelder. Daardoor is die subsidie te laat aangevraagd. Los daarvan vindt het TTI-bestuur dat het hoog tijd is voor een fundamentele discussie in Twenterand over de invulling van toerisme en recreatie.

Almelo e.o.