Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Anton Kappers

Grote hoeveelheid aan apparatuur voor hennepteelt aangetroffen in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Tijdens de Week tegen Ondermijning zijn in de gemeente Twenterand meerdere panden bezocht. Volgens burgemeester Annelies van der Kolk ging het in Vriezenveen om een pand waar een grote hoeveelheid aan apparatuur voor hennepteelt is aangetroffen. 

„De apparatuur is ter plekke vernietigd”, zegt Van der Kolk.

120 controles

De actieweek maakte deel uit van de doelstelling om ondermijning door georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Instanties als gemeente, politie, belastingdienst, openbaar ministerie en de Veiligheidsregio Twente, waaronder de brandweer, werkten nauw samen. In heel Twente volgden meer dan 120 acties en controles.

Illegale bewoning

Van der Kolk, die adressen niet prijsgeeft, geeft aan dat ook in Twenterand meerdere panden zijn bezocht. Daaronder ook een bedrijfspand uit Vroomshoop. „Daar was sprake van illegale bewoning.” Een andere pand in Vriezenveen voldeed niet aan de veiligheidsvoorschriften. 

Horeca

Ook horecagelegenheden, waarvan een vermoeden van ondermijning was, zijn bezocht. Eén horecagelegenheid wordt bestraft, daar was geen bedrijfsleider aanwezig. Verder zijn er geen bijzonderheden aangetroffen. 

Almelo e.o.