De warming-up van de zeventien loopsters van de halve marathon tegen kanker in Vriezenveen met de initiatiefneemsters Judith Scherphof  en Cobi van der Velde (respectievelijk links en rechts vooraan).
Volledig scherm
PREMIUM
De warming-up van de zeventien loopsters van de halve marathon tegen kanker in Vriezenveen met de initiatiefneemsters Judith Scherphof en Cobi van der Velde (respectievelijk links en rechts vooraan). © Bert Kamp

Halve marathon in Vriezenveen: ‘Women only, maar samen sterk tegen kanker’

VRIEZENVEEN - Henk Sloot, de bakker in Sibculo, stierf aan slokdarmkanker. Op z’n sterfbed liet hij dochter Cobi van der Velde een belofte doen. „Ik moest goed zorgen voor de zwakke medemens en omzien naar mensen die minder bedeeld zijn en het moeilijk hebben”, zegt ze. De Vriezenveense loste de belofte zaterdag in.

  1. Hoe de droom van Istvan (40) langs kanaal Almelo - De Haandrik een nachtmerrie werd: ‘Kijk, zo gaan ze met mensen om’
    PREMIUM

    Hoe de droom van Istvan (40) langs kanaal Almelo - De Haandrik een nachtmer­rie werd: ‘Kijk, zo gaan ze met mensen om’

    BERGENTHEIM - Hij werd als militair uitgezonden naar Bosnië en Afghanistan, werkte vervolgens als beveiliger van toenmalig koningin Beatrix en kwam, toen hij nog maar net politieagent was, erachter dat hij PTSS had. De verhuizing naar Bergentheim moest Istvan Greguss rust geven. Maar de droomboerderij langs kanaal Almelo - De Haandrik is een nachtmerrie. Als klap op de vuurpijl volgde deze week ook nog een opmerkelijk mailtje.

Almelo e.o.