Volledig scherm
Foto ter illustratie. Alleen in schutting is niet genoeg in Den Ham... © ThinkStock

Hammenaren plaatsen 4 meter hoog scherm tegen glurende buren

DEN HAM - Eigenaren van een woning aan de Kosterskamp in Den Ham krijgen een dwangsom opgelegd door de gemeente Twenterand. De bewoners moeten hun vier meter hoge ‘privacyscherm’, om glurende buren te weren, voor 1 september verwijderen.

De klacht kwam van de buren, die op 1 mei een handhavingsverzoek indienden bij de gemeente. Zij krijgen nu gelijk. Het bouwwerk, dat deels op het aanwezige houthok is geplaatst, is vier meter hoog en zes meter breed. Volgens het bestemmingsplan mag een bouwwerk slechts tweeënhalf meter hoog zijn.

Inkijk

De houten constructie, met een groen, lichtdoorlatend schaduwdoek, werd door de bewoners geplaatst om inkijk te voorkomen. Zij leven met de buren in onmin en storen zich mateloos aan het feit dat de buren via een venster op het perceel kunnen kijken. De buren zouden dit ook daadwerkelijk doen. Het bouwwerk verhinderde de inkijk.

2.000 euro

Als de eigenaren van het perceel het scherm niet verwijderen, dan wacht hen een dwangsom van 250 euro per dag, met een maximum van 2.000 euro. Beide partijen worden per aangetekende brief op de hoogte gebracht van de dwangsom.

Poll

Dwangsom voor Hammenaren na plaatsen scherm tegen ‘gluurburen’

  • Ik zou als buurman niet blij zijn met zo’n gevaarte naast de deur (16%)
  • Bij glurende buren had ik ook maatregelen genomen (60%)
  • Dit lijkt me een zaak voor De Rijdende Rechter (24%)
4191 stemmen

Almelo e.o.