Volledig scherm
Buurtbewoners druk met aanleg speeltuin aan Henri Dunantstraat in Den Ham. © Robin Hilberink

Hammenaren plaatsen zelf speeltuintje

DEN HAM - Het jonge stel Laura en Johan Bolman heeft het idee bedacht. Maar bijna alle buurtbewoners aan de Henri Dunantstraat, De Tije en ’t Sumpel uit Den Ham hebben vervolgens meegeholpen met de uitvoering: de komst en aanleg van een speeltuintje voor alle kinderen uit de buurt. De speeltuin is zaterdag18 juni 'officieel' in gebruik genomen.


De attributen, onder meer een trampoline, vogelnestschommel, duikelstangen en een glijbaan, zijn geplaatst op grond van woningstichting Mijande. Om de stichting te bewegen de grond beschikbaar te stellen, zijn door bewoners handtekeningen ingezameld. Ook veel ouderen zetten een krabbel: zij vinden een beetje activiteit voor het huis juist leuk, zo vertellen de initiatiefnemers.

1500 euro
En tot vreugde van de buurt heeft Mijande niet alleen ingestemd met het plan, maar is ook nog eens 1500 euro beschikbaar gesteld om speeltoestellen te kopen. De werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd, voor een groot deel door de pappa’s en mamma’s van de kinderen die nu een speeltuin voor de deur hebben gekregen. Met een hapje en een drankje voor alle bewoners, is de gloednieuwe speeltuin zaterdag ‘officieel’ in gebruik genomen.

Korting
De spullen komen overigens allemaal uit Den Ham, want de buurt wilde graag het gekregen geld ‘in Den Ham houden’. Bij Hammer bedrijven is bovendien een korting ‘bedongen’ op de aankoop van schommels.

Volledig scherm
Buurtbewoners druk met aanleg speeltuin aan Henri Dunantstraat in Den Ham. © Robin Hilberink

Almelo e.o.