Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke Plaggenmars reist binnenkort af naar Lesbos om daar als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp te werken. © Lenneke Lingmont

Hanneke Plaggenmars uit Den Ham steekt handen uit de mouwen op Lesbos

DEN HAM - De schrijnende beelden van het overvolle vluchtelingenkamp Moria op Lesbos gaan de wereld over. Over een kleine drie weken aanschouwt Hanneke Plaggenmars de situatie met eigen ogen. Ze gaat er voor twee weken aan de slag als vrijwilliger.

Op 11 november reist Hanneke Plaggenmars met veertien collega’s van het Leger des Heils Overijssel af naar Lesbos. Ze komt in actie na een hartenkreet van een oud-collega, die voor langere tijd actief in kamp Moria is. „Afgelopen voorjaar kwam hij even bij ons buurten en vertelde over zijn vrijwilligerswerk in het kamp. Dat hulp hard nodig was. Hij vroeg of het ‘Leger’ hierin iets kon betekenen”, vertelt de Hammerse. Aan zijn oproep geven ruim twintig collega’s gehoor. 

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.