Volledig scherm
© Wouter Borre

Harmonie niet beschikbaar, intocht Sinterklaas in Vriezenveen week later

VRIEZENVEEN - Een week na de aankomst van Sinterklaas in Nederland, reist hij door naar Vriezenveen. Daar wacht hem op zaterdag 19 november een groots onthaal. Dat laat de Stichting Intocht Sinterklaas Vriezenveen weten. De reden: de Harmonie is op 12 november niet in gelegenheid voor de muzikale bijdrage te zorgen.

Traditiegetrouw hoort de Harmonie onderdeel te zijn van de intocht en stoet van de Goedheiligman in Vriezenveen, vindt de organisatie. Daarom is besloten de intocht een week later te plannen.

Programma
Het programma van de intocht is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Het programma begint op 19 november om 12.45 uur bij de brug over het kanaal. De Sint en een groot gezelschap pieten gaat vervolgens met een koets door Vriezenveen. De rondrit eindigt op het Tilanusplein, waar een Pietenfeest wordt gehouden.

Huis
Sinterklaas logeert vervolgens in het Huis van Sinterklaas, in het Historisch Museum aan het Westeinde. Het huis is geopend op zaterdag 26 november, woensdag 30 november en zaterdag 3 december.

Almelo e.o.