Volledig scherm
Een grote reünie voor senioren was zaterdag een van de eerste activiteiten in het kader van de feestweek in verband met het 650-jarig bestaa van Vriezenveen. © Robin Hilberink

Hele week feest in Vriezenveen: de toon is gezet

VRIEZENVEEN - Een seniorenreünie heeft zaterdag de feestweek ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Vriezenveen ingeluid. In de avonduren was het voor heel veel oud-leerlingen van diverse basisscholen in Vriezenveen vooral zoeken, bijpraten en feesten.

 „Dit is een middag voor echte ‘Vjennekloet’n”, vond bezoeker Bert van Aalderen (70). „Dat ben ik, geboren en getogen in Ommen, zelf niet”, gaf hij toe. „Maar ik ken wel veel mensen”. In de loop van de avond stroomde de tent vol voor de grote reünie. (Oud-) Vriezenveners zochten en vonden hun voormalige klasgenoten.

„Veel bezoekers liepen met open mond de tent binnen”, blikt Rick Pape van de organisatie terug. „Mensen waren zo druk met speuren en bijkletsen dat ze alles om zich heen vergaten.”

Tijdscapsule

Het programma van de feestweek begon al op vrijdag met het begraven van een tijdcapsule door 200 schoolkinderen van klassen 8. De bedoeling is dat over 50 jaar de tijdcapsule wordt opgegraven om te kijken of de door de kinderen gemaakte toekomstverwachtingen zijn uitgekomen.

De Burgemeester Annelies van der Kolk verrichtte samen met twee schoolkinderen de aftrap van de feestweek door het afschieten van een confettikanon. Ook de Vriezenveens Harmonie nam deel aan de feestelijke opening. De feestweek in Vriezenveen en duurt tot en met zaterdag.

  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    RHEEZE/STEGEREN - Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Almelo e.o.