Volledig scherm
De selectie van Old Stars Twenterand. © Henk Prijs

Help! Wie wil deze ‘voetbalsterren’ op leeftijd in Twenterand trainen?

WESTERHAAR - Problemen voor Old Stars Twenterand. De voetbalclub voor kwieke senioren van zestig jaar en ouder zit opeens zonder trainer. Coach Bernd Bove uit Westerhaar heeft noodgedwongen zijn taken neergelegd, omdat hij het te druk heeft met andere werkzaamheden. En dus zoekt Old Stars met spoed een opvolger.

Het aantal wandelvoetballers - Old Stars Twenterand beoefent tenslotte het spelletje walking football - is sinds de oprichting in 2015 gestegen tot 25. De spelers komen uit alle kernen van de gemeente Twenterand. Samen doen ze mee aan diverse toernooien, zowel buitenshuis als op het eigen Sportpark Twistveen in Westerhaar. En dat ‘met opvallend veel succes’, aldus zijzelf. 

Een nieuwe trainer komt dan ook in een gespreid bedje terecht. Maar de grote vraag is: wie wil? „Het maakt ons niet uit of het iemand van onze leeftijd is of een jong iemand. Als diegene maar een beetje verstand van voetbal heeft”, zegt speler Eduard van der Heiden over de criteria. 

Kandidaten kunnen zich uiterlijk vrijdag 25 oktober melden bij hem, via telefoonnummer 06-51345884 of e-mailadres eduardvanderheiden@gmail.com. „Welk salaris de nieuwe trainer tegemoet kan zien? Het is in principe vrijwilligerswerk, maar over een kleine bijdrage valt te praten. Dat komt dan wel aan bod tijdens een eventueel gesprek.”

Almelo e.o.