Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Het Punt betaalt habbekrats aan aflossing bij gemeente Twenterand

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP – Het Punt in Vroomshoop wordt door de gemeente Twenterand gematst in de aflossing van een lening van 32.000 euro. Het activiteitencentrum betaalt maandelijks slechts 106,67 euro aan aflossing. 

Dat maakt wethouder Roel Koster bekend. De reden daarvoor: Het Punt zou slechts 600 euro per maand kunnen missen. Het resterende bedrag wordt besteed aan de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, die uiteindelijk geld in het laatje moet brengen. Het Punt krijgt jaarlijks 100.000 euro extra van de gemeente om financiële problemen af te wenden. “Men blijft nu binnen de begroting”, aldus Koster.

Verpachten horeca

Bovendien zou Het Punt onderzoeken of verpachting van horeca voor meer inkomsten zou zorgen. Hoewel de directeur van het activiteitencentrum in juli al tegenover deze krant meldde dat het onderzoek niets heeft opgeleverd, moet de wethouder nog geïnformeerd worden over de resultaten. Eind mei sprak Koster voor het laatst met de Raad van Toezicht. “Ik weet dat er met vier partijen gesprekken zijn geweest. Maar concreet resultaten hoop ik eind september te horen.”

Almelo e.o.