De brede school Kadans wordt officieel geopend door wethouder Roel Koster en Bert Dorrestein (rood jasje) . Tegelijk wordt ook het Sgraffito kunstwerk onthuld . Om dat kunstwerk is veel te doen geweest . De verplaatsing werd fors duurder dan ingeschat.
Volledig scherm
PREMIUM
De brede school Kadans wordt officieel geopend door wethouder Roel Koster en Bert Dorrestein (rood jasje) . Tegelijk wordt ook het Sgraffito kunstwerk onthuld . Om dat kunstwerk is veel te doen geweest . De verplaatsing werd fors duurder dan ingeschat. © Marieke Amelink

Hierom is het Sgraffito-kunstwerk zo belangrijk voor Vroomshoop

VROOMSHOOP - Er was veel om te doen. In 2015 werd het Sgraffito-kunstwerk ternauwernood gered van de sloophamer, vervolgens viel de herplaatsing fors duurder uit. Maar inmiddels pronkt het in een passende omgeving: bij de Brede School Kadans. Gisteren was de onthulling. Vijf redenen waarom het kunstwerk belangrijk is voor Vroomshoop.

1. Wederopbouwperiode

Het sgraffito behoort tot de kunst uit de wederopbouwperiode (1945-1965). Een periode waarin oorlogsschade werd hersteld. Een periode van schaarste, maar tegelijk ook een tijdperk vol optimisme en vernieuwing. Het kunstwerk van Alfred van Werven, afkomstig uit de muur van de oude gymzaal bij het voormalige MCC, is daarvan een symbool. 

Almelo e.o.