Volledig scherm
© Lars Smook

Historisch Schouwspel in Den Ham gaat niet door: ‘Erg verdrietig’

DEN HAM - De eerste bouwwerken waren al geplaatst, 250 acteurs hadden zich voorbereid op een mooie dag. Maar het Historisch Schouwspel in Den Ham gaat zaterdag niet door. 

De organisatie heeft besloten het evenement, dat jaarlijks tienduizend bezoekers uit heel het land trekt, voor het eerst in de historie af te gelasten wegens de weersverwachting. “We zijn hier allemaal heel erg verdrietig", zegt bestuurslid Jack de Groot over het besluit.

De organisatie wil geen risico's nemen rondom de veiligheid. “Het gaat hard waaien. Stel dat stands omwaaien en er gebeurt iets: dat moet je niet willen. Bovendien komt er ontzettend veel regen, waardoor alles nat regent.” Het besluit kwam volgens De Groot op advies van de Technische Commissie. 

Er zouden 250 acteurs deelnemen aan het evenement. Daarnaast hadden 35 standhouders zich ingeschreven.

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.