Volledig scherm
Een vuurspuwer in actie tijdens een vorige editie van het Historisch Schouwspel. © Lars Smook

Historisch Schouwspel in Den Ham verhoogt entreeprijs: ‘Kan anders niet uit’

DEN HAM - Bezoekers van het Historisch Schouwspel in Den Ham betalen zaterdag 7,50 euro voor een kaartje. Voorheen kostte een entreebewijs nog 5 euro. De verhoging is volgens de organisatie nodig vanwege kostenstijgingen. 

„Het schouwspel wordt steeds groter en daardoor ook steeds duurder. Om dat te kunnen bekostigen, is het noodzakelijk de entreeprijs te verhogen. Anders kan het niet uit”, zegt Hans Ridderinkhof van Vereniging Historisch Schouwspel Den Ham.

Vorig jaar werd het Historisch Schouwspel een dag van tevoren afgelast, vanwege slecht weer dat op komst was. Twee jaar geleden ging het festijn wel door en kostte een kaartje 5 euro. „Er waren toen ongeveer 3000 bezoekers. Op dat aantal hopen we dit jaar weer”, aldus Ridderinkhof. Het bezoekersrecord ligt volgens hem tussen de 6000 en 7000 mensen.

Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis de Brink in het centrum van het dorp op. De editie van 2019 heet Van Keezen en Ezels en gaat over een tijd in Den Ham waarin de boeren in opstand kwamen tegen de patriottische elite. Dat is waargebeurd.

Almelo e.o.