Volledig scherm
Rapper Jebroer tijdens één van zijn optredens. © Jebroer

Hit 'Kind van de Duivel' schokt dominees in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Binnen de Hervormde Gemeente in Vriezenveen is ophef ontstaan over een nummer van de Nederlands rapper Jebroer. De tekst van zijn nummer Kind van de Duivel gaat dominees en jeugdouderlingen in de gemeente Twenterand 'door merg en been.'

Het nummer wordt regelmatig gezongen door kinderen op basisscholen in Vriezenveen. Als dat gebeurt worden de kinderen daarop aangesproken door hun leraar, zegt jeugdouderling Niels Koerssen van de Hervormde Gemeente Vriezenveen.

Waarschuwing

In een brief, die is ondertekend door dertien dominees en jeugdouderlingen, waarschuwt de Hervormde Gemeente ouders en kinderen. "Dit is - in negatieve zin - veel meer dan slechts een liedje", stelt Koerssen, die het initiatief voor de brief heeft genomen.

Jebroer is de artiestennaam van Tim Kimman. De uit Leiden afkomstige  rapper heeft momenteel een hit met het nummer Kind van de Duivel. Een stuk uit het nummer: 'Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.' En ook: 'Gooi drank en drugs over mijn kist.'

Melodie

Het is een aanstekelijke melodie waardoor de tekst lang in het hoofd blijft zitten, stellen de dominees en ouderlingen in de brief. De Hervormde Gemeente stelt met nadruk dat ze ouders niet vragen hun kinderen dingen te verbieden, 'of weg te blijven uit de wereld waarin we leven.' De Hervormde Gemeente vraagt ouders juist om met hun kinderen in gesprek te gaan over het nummer, 'om een stuk bewustwording te creëren'.

Poll

Hit 'Kind van de Duivel' schokt dominees in Vriezenveen

  • Heeft de kerk niks anders om zich druk over te maken? (36%)
  • Terecht, dit zijn geen teksten voor jonge kinderen (55%)
  • Ik vind het stiekem wel een leuk nummer (9%)
3492 stemmen
  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.