Volledig scherm
PREMIUM
Harold Konijnenberg werkt als enige van de familie bij internetgigant Kamera Express. „Voor ons bedrijf was dit een unieke kans om vervolgstappen op de Europese markt te zetten.” © Emiel Muijderman

Hoe Foto Konijnenberg uit Den Ham verdween: ‘Hebben het met goed gevoel afgesloten’

DEN HAM - Het tijdperk Foto Konijnenberg is ten einde. Er was een hoop tumult rond het vertrek van het familiebedrijf uit Den Ham. Dat ging op in Kamera Express en verhuisde met haar Twentse filiaal naar Almelo. „We hebben het met een goed gevoel afgesloten.”

Harold Konijnenberg blikt eigenlijk liever vooruit. In dit geval maakt hij een uitzondering. Zes jaar geleden gaf hij een mooie baan bij ING in Londen op om Foto Konijnenberg met zijn internationale marketingachtergrond op de Europese kaart te zetten. Die ambitie raakte afgelopen jaar in een stroomversnelling toen Konijnenberg uit Den Ham besloot te vertrekken. Reden waren bezwaren vanuit de retail tegen detailhandel op het bedrijventerrein waar Konijnenberg was gevestigd. 

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.