Bewoners van appartementencomplex de Brinkstede (links op de foto) en kinderen van basisschool De Smithoek (rechtsboven) raken als het aan de gemeente Twenterand ligt hun geliefde veld kwijt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van appartementencomplex de Brinkstede (links op de foto) en kinderen van basisschool De Smithoek (rechtsboven) raken als het aan de gemeente Twenterand ligt hun geliefde veld kwijt. © Bert Kamp

Hoe Twenterand belofte op belofte brak in Den Ham: ‘Kinderen hebben straks geen ruimte meer om te spelen’

DEN HAM - ‘Meesterlijk mooi wonen’. Met die woorden wordt een nieuw appartementencomplex in Den Ham over de bühne gebracht. Maar daar denken overburen en basisschool De Smithoek heel anders over. Bewoners verliezen hun uitzicht, en kinderen verliezen hun speelruimte. „Het gaat de mensen hier aan het hart.” Hoe Twenterand belofte op belofte brak.

 1. Drugs per post? Gevangenis in Almelo mag ingrijpen: alleen nog kopieën voor gedetineerden
  PREMIUM
  met stelling

  Drugs per post? Gevangenis in Almelo mag ingrijpen: alleen nog kopieën voor gedetineer­den

  Het was kantje boord voor bewakers en gedetineerden in de Almelose gevangenis de Karelskamp. Ze waren gedrogeerd met ‘spice’ en moesten met spoed naar het ziekenhuis. Sindsdien krijgen gevangenen geen originele brieven meer, maar kopieën. Om te voorkomen dat met harddrugs doordrenkt papier in de cellen belandt. De Almelose gevangenis heeft daar het recht toe, oordeelt de Raad voor Strafrechtstoepassing.
  Almelo