Volledig scherm
Foto ter illustatie. © ADN Beeldredactie

Hondenpoep of vuurwerk: Wat zijn de grootste ergernissen in Twenterand?

TWENTERAND - Hondenpoep, vuurwerk, asociaal parkeren of geluidsoverlast? Om de nieuwe handhavers ‘een vliegende start te geven’ en in kaart te brengen waar mensen zich aan ergeren, wordt er onder inwoners van Twenterand een enquête gehouden.

De Gemeente Twenterand heeft vanaf 2020 drie handhavers in dienst. Momenteel is dat er nog één, maar na een wens van burgemeester Annelies van der Kolk, volgt er uitbreiding. Het college van B en W gaf in de kadernota aan zich met de handhavers vooral te richten op evenementen, drank en horeca, kansspelen, afval en ondermijning, maar Gemeentebelangen Twenterand wil weten wat de grootste ergernissen zijn van inwoners.

Daarom heeft de partij een digitale enquête opgesteld, die tot vrijdag ingevuld kan worden. De resultaten worden overhandigd aan de burgemeester, die verantwoordelijk is voor handhaving.

Carbid schieten

In de enquête zijn, onder ‘Mijn grootste ergernis is’ tal van keuzemogelijkheden. Van hondenpoep en carbid schieten in de bebouwde kom, tot aan zwerfvuil, asociaal parkeren, niet aangelijnde honden en geluidsoverlast bij de buren of een evenement. Ook kunnen mensen bij ‘andere ergernis’, zelf invullen waar ze zich aan storen. De politieke partij geeft aan vooral klachten te horen over hondenpoep, niet aangelijnde honden, asociaal parkeren en zwerfvuil.

In de toekomst krijgt Twenterand mogelijk nog een vierde handhaver in dienst. Een besluit daarover volgt pas na een evaluatie. De politieke partijen willen eerst zien of drie handhavers toereikend is.

Almelo e.o.