Volledig scherm
© Marieke Bakker

‘Hoofdmeester’ Piet Jager is al vele jaren gelukkig met zijn Jettie in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Piet en Jettie Jager zijn dit jaar zestig jaar getrouwd. Reden voor feest.

Na nogal wat omzwervingen kwamen de uit Heerenveen afkomstige Piet Jager en zijn vrouw Jettie in 1973 naar Vroomshoop. Jager was er benoemd tot hoofdmeester van de Oranjeschool. Hij bleef leiding geven aan die school tot 1989. „Ik kon toen gebruikmaken van een vervroegde uitttreding, maar ik heb al die jaren met veel plezier aan de Oranjeschool gewerkt en ook het wonen hier in Vroomshoop is een genot. Vroeger woonden we naast de school in de hoofdmeesterswoning, die we in 1981 hebben gekocht, maar in 1993 zijn we verhuisd naar de Prinsenkamp vanwege de reuma van Jettie, alle kamers zijn gelijkvloers.”


Zowel Piet als Jettie, beiden 82, komen oorspronkelijk uit Heerenveen. Toen het echtpaar trouwde in 1956 gaf Jettie haar baan in de gezinsverzorging op. „Dat was toen zo. Als je trouwde als vrouw stopte je met werken”, zegt Jettie. Piets eerste school stond in De Krim in de Kop van Overijssel, maar na twee jaar ging hij terug naar Friesland om les te geven aan een school in Franeker. Via Haarlo en het Oost-Friese Suameer belandde het echtpaar in Vroomshoop.


Na zijn loopbaan zette Jager zich in voor een veilige schoolweg voor de kinderen, waarbij hij de politie zo ver kreeg dat de kinderen over de stoep mochten fietsen bij gebrek aan een fietspad. Ook waren hij en zijn vrouw jarenlang lid van de bridgeclub.
Piet en Jettie hebben drie kinderen en tien kleinkinderen.

Almelo e.o.