Volledig scherm
De winnaars van het Hugo Venebrugge Toernooi in Den Ham: het E1-team van Sporting '70 uit Utrecht. © Voetbalvereniging Den Ham

Hugo Venebrugge Toernooi in Den Ham levert 2.250 euro op voor goed doel

DEN HAM - De achtste editie van het Hugo Venebrugge Toernooi in Den Ham heeft 2.250 euro opgebracht voor Stichting Vechtgenoten. Het voetbaltoernooi voor E-pupillen op zaterdag 4 juni op sportpark De Rohorst van voetbalvereniging Den Ham werd gewonnen door het E1-team van Sporting '70. In de finale versloeg het team uit Utrecht Schalkhaar E1 met 2-0. HHC Hardenberg E1 eindigde als derde.

Het jeugdvoetbaltoernooi is een eerbetoon aan Hugo Venebrugge, die op 5 augustus 2008 op 22-jarige overleed aan de gevolgen van kanker. Hij zette zich in zijn leven met groot enthousiasme in voor de begeleiding van jeugdspelers van voetbalvereniging Den Ham.

Prestatie
Het bedrag voor Stichting Vechtgenoten is tot stand gekomen dankzij sponsorgelden van bedrijven, giften van bezoekers en bijdragen van deelnemende teams. De clubs die meededen, droegen voor ruim 1.000 euro bij aan het totaalbedrag. Excelsior’31 E1 spande de kroon met een gift van liefst 665 euro, bijeengebracht door middel van acties. Met die prestatie won het team uit Rijssen een bezoek met het hele team aan Avonturenpark Hellendoorn.

Heracles Almelo
Winnaar Sporting ’70 gaat komend seizoen naar een thuiswedstrijd van Heracles Almelo, nummer twee Schalkhaar naar een thuisduel van Go Ahead Eagles en nummer drie HHC Hardenberg naar FC Twente.

Uitjes
Stichting Vechtgenoten zet zich in voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. De stichting gaat de opbrengst van het Hugo Venebrugge Toernooi onder meer gebruiken voor weekendjes weg voor gezinnen die zijn getroffen door kanker.

Almelo e.o.