Volledig scherm
Discha Langeler en Coby Wolbink van ZorgSaam Twenterand. © Lenneke Lingmont

Hulp nodig in Twenterand? Plaats een advertentie

VRIEZENVEEN - ZorgSaam Twenterand wil met de webservice ‘Helpende Handen’ de zelfredzaamheid van burgers vergroten. „We hebben in de eerste 10 dagen al 1.000 bezoekers gehad”, vertelt Discha Langeler over het platform ‘Helpende Handen’.


Op het platform is informatie te vinden over alle zorg- en welzijnaanbieders en kunnen mensen zelf een advertentie plaatsen met daarin een hulpvraag of juist een aanbod waarmee ze anderen willen helpen. Er zijn sinds de lancering op 23 juni zo’n zes advertenties geplaatst. „Dat zijn veel mensen die maatjes zoeken, bijvoorbeeld iemand om samen mee naar het theater te gaan”, zegt Langeler. Ze benadrukt dat het niet alleen bedoeld is voor ouderen. „Het is voor iedereen die hulpbehoevend is, dat kan ook een jonger iemand zijn. Als een dertiger zijn been breekt en er is overdag niemand om de hond uit te laten, dan kan hij ook een advertentie plaatsen.”

Het is ook een plek voor mensen die behoefte hebben aan sociale contacten. Het doel van het platform is de zelfredzaamheid voor mensen vergroten.

Almelo e.o.