In ‘buurmannentaal’ voor laaggeletterden in Twenterand

videoVRIEZENVEEN - Een coalitieakkoord in ‘buurmannentaal’.  De politieke plannen voor Twenterand moeten nu ook voor de ongeveer 5.000 mensen laaggeletterden duidelijk zijn.

Of daadwerkelijk iedere laaggeletterde het coalitieakkoord gaat lezen, is nog maar de vraag. „Maar daar gaan we alles aan doen”, benadrukt wethouder Mark Paters. Hij wil dat het document overal komt te liggen: van sportkantine tot wijkvereniging. „En mochten er vijfduizend nodig zijn, dan drukken we er vijfduizend”, zegt de wethouder van Gemeentebelangen Twenterand, over het aantal laaggeletterden binnen de gemeente.

  1. Natuurorganisatie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuurlandschap verdwijnt!’
    PREMIUM

    Natuurorga­ni­sa­tie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuur­land­schap verdwijnt!’

    VRIEZENVEEN - De Koninklijke Vereniging voor Veldbiologie afdeling Vriezenveen (KNNV) is bezorgd over het buitengebied van de gemeente Twenterand. De natuurorganisatie luidt de noodklok over het gebied Het Veenschap tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. ‘We zien dit landschappelijk en cultuurhistorische deel van de gemeente Twenterand hard achteruitgaan’, schrijft de KNNV in een brandbrief aan B en W en de raad van Twenterand.

Almelo e.o.