Volledig scherm
Een gehuurde Volkswagen Golf werd afgesleept. © GinoPress B.V.

Inbrekers vluchten en laten huurauto achter in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Ze probeerden in te breken en maakten twee fietsen buit, die ze vervolgens achterlieten op het station. De daders die woensdagavond tussen 18.30 uur en 19.00 uur probeerden hun slag te slaan bij twee woningen aan de Wethouder Potstraat, mislukten in hun missie.

Het geboefte liet zelfs een huurauto achter in dezelfde straat. De Volkswagen Golf is naderhand afgesleept door een bergingsbedrijf.

Vlucht

Die auto is zeer waarschijnlijk in alle haast achtergelaten. De daders werden inmiddels gestoord in hun werk, terwijl ze probeerden in te breken in twee panden. Vervolgens sloegen ze op de vlucht. Dat resulteerde in de diefstal van twee fietsen in de buurt van de Kerkstraat, vermoedelijk om sneller te kunnen vluchten. Beide tweewielers zijn uiteindelijk aangetroffen op het station in Vriezenveen.

Burgernet

De politie liet een burgernetmelding uitgaan en ging de buurt rond, in de zoektocht naar meer aanwijzingen. Hoewel er sporen van de mogelijke daders zijn veiliggesteld, zijn de daders niet aangehouden.

Almelo e.o.