In Twenterand zamelen 22 stichtingen, verenigingen en kerken oud papier in. Ook het Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop zamelt iedere eerste zaterdag van de maand oud papier in, met containers bij Expert Berkhof en op het terrein van Larcom. (IArchieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
In Twenterand zamelen 22 stichtingen, verenigingen en kerken oud papier in. Ook het Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop zamelt iedere eerste zaterdag van de maand oud papier in, met containers bij Expert Berkhof en op het terrein van Larcom. (IArchieffoto) © Annina Romita

Inzamelen oud papier vaak verliesgevend: gemeente Twenterand springt bij

VRIEZENVEEN - Ze betaalden meer huur aan de container, dan dat het oud papier opbracht. Het was voor basisschool De Regenboog reden om te stoppen met het initiatief, dat jarenlang een leuk extraatje opbracht. Ze staan niet alleen. Voor een kwart van de verenigingen en stichtingen in Twenterand is oud papier inmiddels verliesgevend.

 1. Verzakt door de Noord-Zuidlijn: Amsterdammer ziet parallellen met Twents kanaaldrama
  PREMIUM

  Verzakt door de Noord-Zuid­lijn: Amsterdam­mer ziet parallel­len met Twents kanaaldra­ma

  AMSTERDAM/VROOMSHOOP - Binnen twee uur verzakten in 2008 huizen aan de Vijzelgracht maar liefst 25 centimeter. Zand spoelde onder de huizen weg, zo de bouwput voor de deur in, waar de Noord-Zuidlijn werd aangelegd. Amsterdammer Dirk Fuite ziet parallellen met het drama langs kanaal Almelo - De Haandrik en doet in een open brief (hieronder te lezen) een oproep aan het provinciebestuur van Overijssel: leer van de schadeafwikkeling in Amsterdam.
 1. Máxima: ‘Griekenland-reis mocht, maar was niet solidair’
  Play

  Máxima: ‘Grieken­land-reis mocht, maar was niet solidair’

 2. Alweer auto in vlammen op in Enschede, nummer 9 dit jaar
  Play

  Alweer auto in vlammen op in Enschede, nummer 9 dit jaar

Almelo e.o.