Aan de Schoolstraat in Geerdijk vervangt de provincie damwanden. Twenterand stemde pas in nadat het helder werd dat het noodzakelijk was met het oog op veiligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Schoolstraat in Geerdijk vervangt de provincie damwanden. Twenterand stemde pas in nadat het helder werd dat het noodzakelijk was met het oog op veiligheid. © Carlo ter Ellen DTCT

Is het Kanaaldrama nu echt het ‘tweede Groningen’? Zwaar getroffen gemeente in het noorden voorziet Twenterand van adviezen

GEERDIJK - Twenterand maakt zich grote zorgen over de mentale gesteldheid van inwoners. Bij elke woning is een brief bezorgd: mensen die hulp nodig hebben kunnen aankloppen bij de gemeente. Twenterand klopt nu zelf voor advies aan bij een Groningse gemeente.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.