Aan de Schoolstraat in Geerdijk vervangt de provincie damwanden. Twenterand stemde pas in nadat het helder werd dat het noodzakelijk was met het oog op veiligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Schoolstraat in Geerdijk vervangt de provincie damwanden. Twenterand stemde pas in nadat het helder werd dat het noodzakelijk was met het oog op veiligheid. © Carlo ter Ellen DTCT

Is het Kanaaldrama nu echt het ‘tweede Groningen’? Zwaar getroffen gemeente in het noorden voorziet Twenterand van adviezen

GEERDIJK - Twenterand maakt zich grote zorgen over de mentale gesteldheid van inwoners. Bij elke woning is een brief bezorgd: mensen die hulp nodig hebben kunnen aankloppen bij de gemeente. Twenterand klopt nu zelf voor advies aan bij een Groningse gemeente.

  1. Adviseur kanaaldrama roept hulp nationale ombudsman in: ‘Bewoners verpulverd in machtsspel van de overheid’
    PREMIUM

    Adviseur kanaaldra­ma roept hulp nationale ombudsman in: ‘Bewoners verpulverd in machtsspel van de overheid’

    VROOMSHOOP - Stefan van Baars roept de hulp van de nationale ombudsman in bij het kanaaldrama, de ruim 400 beschadigde huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik. Hoogleraar Van Baars is als onafhankelijk adviseur bij de kwestie betrokken en stelt dat het vastloopt op bestuurlijk en juridisch vlak, waarbij de getroffen bewoners verpulverd worden in een machtsspel van de overheid.

Almelo e.o.