Jan Meijerink.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Meijerink. © Robin Hilberink

Jan (71) loopt van Vriezenveen naar Rusland maar weet niet of hij het land in mag: ‘Zien we dan wel weer’

VRIEZENVEEN – Stevige wandelschoenen, een wandelstok en een rugzak. Daarmee begon Jan Meijerink (71) uit Dalfsen vrijdagochtend te voet aan de Rusluie-route vanaf het Historisch Museum in Vriezenveen naar het Russische Sint-Petersburg. Of hij er aankomt, is onzeker: de pelgrim kreeg geen visum voor Rusland.

 1. Buurt heeft nog even rust: overlastveroorzaker Vriezenveen blijft tot de kerst weg
  PREMIUM

  Buurt heeft nog even rust: overlast­ver­oor­za­ker Vriezen­veen blijft tot de kerst weg

  VRIEZENVEEN/ALMELO - Bewoners van de Petersburgstraat in Vriezenveen kunnen de komende maanden nog rustig ademhalen. Buurman Gerwin M. keert voor de kerstdagen niet terug naar zijn woning. Politierechter Erik Berg veroordeelde M. vrijdag tot een celstraf van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk omdat hij niet alleen een buurvrouw met de dood bedreigde, maar ook haar auto in brand stak.
 2. Trainen en plonzen bij het zwembad: Vroomshoopse Boys zag het helemaal voor zich, de gemeente niet
  PREMIUM
  Video

  Trainen en plonzen bij het zwembad: Vroomshoop­se Boys zag het helemaal voor zich, de gemeente niet

  VROOMSHOOP – Ze kunnen drie weken lang geen gebruikmaken van de velden vanwege een larvenplaag, maar Vroomshoopse Boys heeft de oplossing gevonden: er wordt getraind bij VV Den Ham en op een ongebruikt veldje achter korfbalclub TOP. Een ludiek idee ging echter niet door: de club wilde met de jongste jeugd trainen naast het zwembad, om vervolgens even te plonzen. De gemeente zag dat echter niet zitten.

Almelo e.o.