Volledig scherm
PREMIUM
Jan Olthof exposeert schilderijen van zijn hand in de bibliotheek van Vriezenveen. © Bert Kamp

Jan Olthof uit Vriezenveen ‘kruipt’ het liefst in zijn schilderijen

VRIEZENVEEN - Realistisch schilderen in olieverf. Vriezenvener Jan Olthof kan er uren over vertellen. De details, de kleurnuances, de schaduwlijnen. Alles vindt hij boeiend. „Je kruipt als het ware in je schilderij.”

Na je pensioen in een gat vallen? Dat gaat mij niet gebeuren, dacht Jan Olthof uit Vriezenveen. Een aantal jaren voor zijn pensionering zocht hij bewust naar een gerichte scholing in de schilderkunst. Hij schilderde al jaren aquarellen, maar wilde zijn grenzen verleggen. Die uitdaging vond hij in de driejarige cursus realistisch fijn-schilderen in olieverf. Vooral het weergeven van de kleinste details waren voor hem in de cursus een uitdaging. 

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.