Volledig scherm
De jeugdslagwerkgroep en het Jeugdorkest van de Harmonie Vroomshoop: succesvol op concours in Dedemsvaart. © Harmonie Vroomshoop

Jeugdgroepen Harmonie Vroomshoop vallen in de prijzen

VROOMSHOOP - Het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop veroverden afgelopen weekeinde beiden een eerste prijs op het Van Dedem Festival bij Jubal in Dedemsvaart.

De jeugdslagwerkgroep begon haar optreden met het swingende nummer ‘Blue Bayou.’ Daarna volgde een medley van muziek uit de Disney-film ‘Frozen’, dit werd voor het eerst aan publiek ten gehore gebracht. Het optreden werd knallend afgesloten met het nummer ‘Home’ bekend van de zanger Dotan. Het slagwerk had de beat goed te pakken en de melodische lijnen waren voor iedereen herkenbaar. De groep ontving van de vak-jury 87 punten, goed voor een eerste prijs.

Knallend
Daarna was het de beurt aan het jeugdorkest. Met het nummer ‘Partymix’ begon de jeugd goed aan het optreden. Diverse solo’s vonden plaats in verschillende nummers, hierbij ging de jeugd (net als in een groot orkest) even staan zodat het publiek hen goed kon horen. Ook het jeugdorkest had gekozen voor een knallende afsluiting van haar optreden, met het nummer ‘Fireworks’ bekend van de zangeres Katy Perry. Het optreden van het jeugdorkest werd met een keurige 84 punten beoordeeld door de vakjury: een eerste plaats.

Almelo e.o.