Volledig scherm
Een expositie van de kunstkring Westerhaar © Kunstkring Westerhaar

Jeugdkunstkring Westerhaar verheugd met nominatie vrijwilligersprijs

WESTERHAAR - De jeugdafdeling van de Kunstkring Westerhaar is een van de vijf genomineerden voor de Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand. "We zijn enorm verheugd."

De Jeugdkunstkring is erg blij met de nominatie: "Het komt voor ons redelijk onverwacht, toch zijn we enorm verheugd met deze prachtige nominatie. We denken er zelf niet bij na maar het voelt nu toch alsof we echt iets betekenen voor de samenleving", zo vertelt kunstleraar Stefan Galavazi.

Technieken

Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomst krijgen de vijftien kinderen les van Stefan Galavazi en Gerlinde Vredenborg in verschillende teken- en schildertechnieken.

In het uur dat het programma duurt, worden de kinderen begeleid door kunstleraren. "Sommige kinderen zijn zo enthousiast over kunst dat ze ook buiten de lessen bezig zijn met kunst, dit kunnen de kinderen dan voor aanvang van de volgende les laten zien", aldus Galavazi.

Creativiteit

Het doel van de stichting is om een plek te creëren waar kinderen hun creativiteit kunnen ontwikkelen, veel kinderen zijn erg enthousiast over tekenen maar hebben geen plek waar ze dat enthousiasme kunnen omzetten in creativiteit, zegt Galavazi.

De lessen zijn overigens niet geheel gratis, omdat de stichting geen subsidie ontvangt vraagt ze 2 euro per les om de kosten voor de aanschaf van materialen te kunnen betalen.

Kinderen die geïnteresseerd zijn in de kunstlessen kunnen zich via de website inschrijven. Meer info: kunstkringwesterhaar.nl

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.