Volledig scherm
PREMIUM
Echtpaar Sluijter-De Lange is 60 jaar getrouwd.” © Bert Kamp

Johannes en Gezina uit Den Ham 60 jaar getrouwd: ‘t löp gewoon zo’

Zestig jaar geleden gaven Johannes en Gezina Sluijer elkaar het jawoord in Den Ham. Een geheim voor een lang, goed huwelijk hebben ze niet. Want: ’t löp gewoon zo.

Johannes (84) en Gezina (80) Sluijer-De Lange uit Den Ham vierden gisteren hun 60-jarig huwelijk, dat in 1959 in de toenmalige gemeente Den Ham voltrokken werd. Bij een evenement bij Eerder bos leerden ze elkaar kennen. „Dat leek wel een huwelijksmarkt. Alle jonge mensen liepen daar”, zegt Johannes, geboren in Den Ham.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.