Volledig scherm
Een animatie van het ondernemersduo, gemaakt door Cars Bijlstra: links hijzelf, rechts compagnon Jordi Voort. © Cars Bijlstra

Jonge ondernemers in Den Ham gaan animatievideo’s voor bedrijven maken

DEN HAM - Cars Bijlstra (20) van videoproductiebedrijf Studio Bijlstra en Jordi Voort (30) van audiobedrijf Audivents slaan de handen ineen. Zij gaan samen animatievideo’s maken voor bedrijven. 

Voorlopig gaat dat gebeuren onder de vlag van het bedrijf van Bijlstra. „We richten ons op bedrijven die bijvoorbeeld een verhaal te vertellen hebben dat moeilijk uit te leggen is. Denk aan bureaus die software ontwikkelen. Met een animatie kun je ingewikkelde zaken begrijpelijk uitleggen”, aldus Bijlstra. 

Geluidseffecten

Jordi neemt het geluid van de animatievideo’s voor zijn rekening, Bijlstra het tekenwerk, schrijven van de teksten en de productie. „Jordi is goed in sounddesign; hij is handig met geluidseffecten en het in laten spreken van stemmen.” Zelf is Bijlstra al bekend met het produceren van video’s. „En op mijn opleiding Mediaredactie heb ik ook leren schrijven.” 

‘Onder de 1.000 euro’

Bijlstra hoopt de concurrentie in de markt te kunnen aftroeven door simpelweg het product van hem en Voort goedkoper aan te bieden. „Voor een redelijke animatie betaal je al gauw duizenden euro’s. Maar concurrenten werken dan ook vaak met een ontwikkelaar, audiovormgever, animator en tekstschrijver. Wij zijn maar met ons tweeën. We blijven voor een animatie onder de duizend euro. Dat kan ook doordat we pas net begonnen zijn.”

Almelo e.o.