Torenvalken meten, wegen en ringen: vaste prik voor de torenvalkwerkgroep van de KNNV Vriezenveen. Al is het soms best een gevaarlijk klusje.
Volledig scherm
Torenvalken meten, wegen en ringen: vaste prik voor de torenvalkwerkgroep van de KNNV Vriezenveen. Al is het soms best een gevaarlijk klusje. © KNNV Vriezenveen

Jonge torenvalken ringen, je moet er wat voor over hebben: In Vriezenveen pikt moedervalk het niet

VRIEZENVEEN - Ze houden zich bezig met de torenvalkpopulatie in Vriezenveen. Die moet groter. En daarom plaatste de torenvalkwerkgroep van de KNNV al negen nestkasten. Maar om de groei te monitoren, is wegen, meten en ringen van de jongen noodzakelijk. Ook al is dat soms met gevaar voor eigen leven.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Almelo e.o.