De klussen van Joop van der Vinne uit Vroomshoop in Nigeria zijn talrijk. Recent haalde hij buizen in de Verenigde Arabische Emiraten op om in Nigeria te kunnen baggeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De klussen van Joop van der Vinne uit Vroomshoop in Nigeria zijn talrijk. Recent haalde hij buizen in de Verenigde Arabische Emiraten op om in Nigeria te kunnen baggeren. © Chris Calumberan

Joop (52) uit Vroomshoop weet, zelfs in coronatijd, alles te fiksen in Nigeria: ‘Desnoods pak ik een kameel’

LAGOS/VROOMSHOOP - Hij regelde dat de bevoorrading doorging toen KLM niet vloog, zette een constructiebedrijf op toen externe monteurs het lieten afweten en bouwde en passant nog even twee fabrieken voor Heineken in Nigeria. Nu plakt Joop van der Vinne (52) uit Vroomshoop een stuk van twaalfhonderd hectare bij hoofdstad Lagos aan. Geen klus is hem gek genoeg. „Ik zeg weleens: van geitenkaas tot kernwapens.”

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”