Volledig scherm
Walking Football in Westerhaar. © Bert Kamp

Kamerlid neemt kijkje bij walking football in Westerhaar

WESTERHAAR - Het CDA Tweede Kamer-lid Hanke Bruins Slot brengt komende vrijdag een werkbezoek aan de gemeente Twenterand. Zij laat zich met name bijpraten over het stimuleringsprogramma ‘Gezond in...’ en hoe het verbeteren van de gezondheid samen met bewoners wordt opgepakt.Het kamerlid bezoekt daarbij het walking football op het veld van voetbalclub Voorwaarts in Westerhaar.


Bruins Slot gaat onder meer om tafel met bewoners, Twenterandse beleidsmakers en professionals, onder wie een jongerenwerker. Aan bod komt daarbij de actieve rol van bewoners die hun wensen rond het verbeteren van de gezondheid aangeven. De aanpak heeft onder meer geleid tot de komst van een mobiele skatebaan en walking football in Westerhaar.

Achterstand
Gezond in..is het landelijke stimuleringsprogramma voor de aanpak van gezondheidsachterstanden. Daarbij krijgen 164 gemeenten vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) extra middelen voor het terugdringen van gezondheidsachterstanden, waar onder het dorp Westerhaar in de gemeente Twenterand.

Opleiding
Het gaat om het verbeteren van de gezondheid van mensen met een lagere opleiding die vaak leven in armoede. Landelijke cijfers laten zien dat mensen met lagere inkomens en een lage opleiding 7 jaar eerder overlijden en zelfs 19 minder gezonde levensjaren ervaren dan mensen met een hoge opleiding.

Almelo e.o.