Mark Paters
Gezienus Bruining
Twenterand
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Paters Gezienus Bruining Twenterand © Gezienus Bruining

Kamperen op het Binnenhof, als Twenterand niet meer geld krijgt: ‘Dan ga ik daar gewoon collecteren’

VRIEZENVEEN - Als het rijk niet meer geld overmaakt naar gemeenten, gaat wethouder Mark Paters met een camper naar Den Haag. „En dan parkeer ik ’m voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en collecteer ik bij ambtenaren die naar binnenlopen.”

 1. Advocaat Hamers hoopt op veel smartengeld in zaak Jos Lambregts: ‘Nederland loopt achter’
  PREMIUM
  met video

  Advocaat Hamers hoopt op veel smarten­geld in zaak Jos Lambregts: ‘Nederland loopt achter’

  Slachtofferadvocaat Frank Hamers hoopt met hoge vorderingen van smartengeld in de zaak van trucker Jos Lambregts een landelijke doel te bereiken. Hij vindt dat de vergoedingen voor slachtoffers van misdrijven veel te laag zijn. Door de tonnen die hij vraagt, biedt hij naar eigen zeggen rechters ‘de kans om het zuinige Nederland gelijk te trekken met onze buurlanden’. Dit is wat hij voor Lambregts en zijn naasten wil hebben, en waarom.
 2. Jan uit Vriezenveen houdt slapeloze nachten door boom: Van de Rijdende Rechter hoeft Twenterand niet te kappen

  Jan uit Vriezen­veen houdt slapeloze nachten door boom: Van de Rijdende Rechter hoeft Twenterand niet te kappen

  VRIEZENVEEN - Hij had er tijdens de winterstormen slapeloze nachten van. Maar dat is voor de Rijdende Rechter niet voldoende om de gemeente Twenterand te dwingen de boom pal tegenover zijn woning te kappen. Jan Schuurman kijkt ook tijdens de komende stormen tegen een schuddende Winterlinde aan. Al komt hij nu na de uitspraak van meester John Reid een stuk gerustgestelder over. „C’est la vie.”

Almelo e.o.