Volledig scherm
Volgens de rechtbank is mishandeling voldoende bewezen. © Lars Smook

Karaoke-avond in Vriezenveen loopt uit op mishandeling

VRIEZENVEEN - Het moest een gezellige karaoke-avond worden bij café Black Piano in Vriezenveen. Maar de sfeer sloeg om toen twee bezoekers binnen wandelden. Het resulteerde in een ruzie, waarbij één van de twee bezoekers op het gezicht werd geslagen. Het komt Vriezenvener H. nu op een veroordeling voor mishandeling te staan.

Hij was er om naar zijn zingende dochter te kijken. Vriezenvener H. hoopte een gezellige avond te beleven bij Black Piano, eind december 2018. Maar toen hij constateerde dat twee bezoekers de sfeer verpestten, greep de 47-jarige Vriezenveen in. Naar eigen zeggen deelde hij alleen drie duwtjes uit. Getuigen verklaarden anders: H. sloeg de sfeerverzieker, met wie hij ‘niet zo goed kan’, in zijn gezicht. De politierechter vond het overduidelijk en veroordeelde H. donderdag wegens mishandeling. Hij krijgt een boete van 400 euro.

‘Getuigen spreken elkaar tegen’

Zelf was H. het daar helemaal niet mee eens. Nadat de officier van justitie straf eiste en nog voordat de rechter een uitspraak deed, gaf H. al aan dat hij in beroep ging. Volgens H. ‘klopt er niks van’: Getuigen zouden elkaar tegenspreken en zou sprake zijn van partijdige getuigen. „Mijn eigen getuigen zijn niet gehoord", zegt hij. Daarbij verwees H. onder meer naar zijn echtgenote en zijn dochter, die tijdens de ruzie tussen hem en het slachtoffer in stonden. „Ik kon helemaal niet slaan. En dat zou ik ook niet doen, als mijn kind ertussen zou staan.” 

Slachtoffer wilde smartengeld, rechter wijst af

Het slachtoffer, die bij de zitting aanwezig was, eiste 1075 euro aan schadeverhouding en smartengeld. Zo zou zijn blouse, spijkerbroek en bril kapot zijn gegaan tijdens de vechtpartij. Maar de facturen ontbraken. Ook het smartengeld vond rechter Rikken niet goed onderbouwd.  

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.