Boven hoe hij op Koningsdag werd binnengebracht, onder hoe hij enkele weken later weer werd ontslagen
Volledig scherm
Boven hoe hij op Koningsdag werd binnengebracht, onder hoe hij enkele weken later weer werd ontslagen © Dierengezondheidscentrum Weemelanden

Kat Loekie uit Vriezenveen is weer helemaal hersteld nadat hij werd gevonden in een klem

VRIEZENVEEN -  Ruim vier weken terug, op Koningsdag werd hij binnengebracht met een stalen klem om zijn poot. Vol pijn en uitgedroogd. Even dreigde zijn poot er af te moeten, maar gelukkig is het goedgekomen. 

De ongelukkig kat werd vandaag, woensdag voor Hemelvaart weer ontslagen uit het ‘ziekenhuis’ Dierengezondheidscentrum Weemelanden in Vriezenveen. Daar is het dier al die tijd verzorgd. Omdat de kater geen chip had, gaven de medewerkers hem zelf een naam: Loekie.

Onduidelijk

Hoe het arme beest in de klem terecht is gekomen, blijft onduidelijk. Het dier werd in de buurt van een school gevonden in Almelo. Welke school wil dierenarts Jos Hermens niet zeggen. Wel dat de dierenambulance de kater binnen bracht. „Hij was er niet best aan toe. De klem was door zijn huid heen gedrongen en het dier had veel pijn. Eerst dacht ik dat zijn pootje er misschien wel af moest, maar gelukkig bleek dat niet nodig. Met antibiotica het vaak wisselen van verband is hij weer hersteld. Hij heeft geluk gehad.”

Hermens verbaast zich er nog steeds over hoe het mogelijk is dat zo’n klem in de buurt van een school in de bosjes heeft kunnen liggen. „Stel je voor dat een kind op zoek naar een bal in de klem was getrapt. Daar moet je toch niet aan denken’’.

Baasje

Er heeft zich nog geen eigenaar voor de kat gemeld. Op een nieuw baasje zal het dier echter niet lang hoeven wachten. Sinds het bericht op de facebookpagina van de dierenarts staat, rinkelt de telefoon van mensen die Loekie graag in huis willen nemen. „We hebben hem overgebracht naar dierenopvang Noordbroek”, zegt Hermens. 

De kans dat Loekie nog nakomelingen krijgt is sinds zijn bezoek in Vriezenveen, gedaald naar nul. Zijn pootje heeft dan weliswaar behouden, maar zijn ballen, die is hij kwijt.

Eend

Het is niet de eerste keer dat Hermens met dit soort dierenleed te maken heeft. Ruim tien jaar terug werd er een eend binnengebracht die was beschoten en een pijl dwars door zijn borst had. „Er zijn nu eenmaal mensen die rare dingen met dieren doen. Hij blijft gissen waarom iemand zoiets doen”.

Almelo e.o.