Volledig scherm
In veel andere plaatsen is de stichting al geruime tijd actief. Daar regelt Leergeld onder meer fietsen voor kinderen, van wie de ouders een tweewieler niet kunnen betalen. © Marcelle Davidse

Kind uit minimagezin in Twenterand kan nu geld krijgen voor fiets of schoolreisje

VRIEZENVEEN - Schoolreisjes, sport en muziek is er soms niet bij voor kinderen uit minimagezinnen. Maar daar is in de gemeente Twenterand verandering in gekomen. 

De Stichting Leergeld Twenterand is volwaardig lid van de landelijke vereniging geworden. Minimagezinnen kunnen, nu de stichting operationeel is, geld krijgen.

Bijstandsnorm

Daarbij gaat het om bijdragen voor kinderen die uit een gezin komen, dat moet leven met een bedrag tot 120 procent van de bijstandsnorm. De stichting kan kinderen van 4 tot 18 jaar dan financieel ondersteunen als ze willen meedoen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten. 

Computer en fiets

Daarbij kan het gaan om schoolreisjes, meedoen met zwemles, sport of muziek, maar ook bij het regelen van schoolspullen als een fiets, een computer, of deelname aan excursies.

De stichting is inmiddels operationeel. Het afgelopen jaar is besteed aan het leggen van contacten met andere organisaties voor hulpverlening in Twenterand, aan het werven van vrijwilligers en intermediairs, aan het opstellen van een beleidsplan en een website, aan het werven van fondsen en aan opleidingen. De stichting is bereikbaar via de landelijke website www.leergeld.nl-twenterand of via info@leergeldtwenterand.nl. 

Almelo e.o.