Volledig scherm
De wyandotte van Hans Smoes uit Vriezenveen, het fraaiste grote hoen op de Vechtdalshow in Hardenberg. © Bram Timmerman

Kippenhouder uit Vriezenveen wint Vechtdalshow

VRIEZENVEEN - Hans Smoes uit Vriezenveen heeft in Hardenberg een hoofdprijs gewonnen op de jaarlijkse Vechtdalshow. Hij won met een witte wyandotte de prijs voor het fraaiste grote hoen van de gehele show. Smoes is lid van de Vriezenveense kleindierenvereniging Nut en Genoegen. De hoofdprijzen zijn donderdagavond 6 oktober uitgereikt.

De werkelijk spierwitte wyandotte hen kreeg op de Vechtdalshow het predicaat Fraai met een hoge score van 96 punten.

Ook bij de dwerghoenders werden prima uitslagen behaald door leden van Nut en Genoegen. Gerrit Eshuis had Antwerpse baardkrielen in de kleur kwartel en zwart in gestuurd. Op de keurkaart van twee van zijn dwerghoenders kwam het hoge predicaat Fraai te staan.

Jeugd
Jeugdlid Madelon Kerkdijk deed mee met enkele wyandotte krielen in de kleurslagen goud blauwgezoomd en goud witgezoomd in. Een mooie lijst predicaten voor deze lastige kleuren was het gevolg, met vooral als eindoordeeld: Zeer Goed.

Agela Kerkdijk showde wyandotte krielen in de kleuren wit zwartcolumbia en wit blauwcolumbia. De keurmeester was onder de indruk, getuige onder meer drie keer het predicaat Fraai en drie keer Zeer Goed.

Bolstaart
De ervaren fokker Rick Prinsen won met zijn chabo's al veelvuldig hoofdprijzen. Ditmaal waren de predicaten vooral Zeer Goed voor chabo's in de kleurslagen zwart witgepareld. Een bolstaart hen van Prinsen behaalde ook de beoordeling Zeer Goed.

Konijnen
Bij de konijnen scoorde Johan Leus torenhoog met zijn Vlaamse reuzen: met onder meer drie keer het predicaat Fraai en een puntentotaal van telkens 95,5. Albert Jansen stuurde een mooi viertal parelfehs in.Dit vrij zeldzame ras viel in de smaak bij de keurmeester. De predicaten: Fraai, Zeer Goed en Goed.

Nestor Frits Schippers uit Wierden en Rick Prinsen uit Vriezenveen deden eveneens mee met konijnen. Schippers had met een konijn van het ras Wener in de kleurslag haaskleur een Fraai dieren in de kooien. Bij de rexdwergen kwam een konijn van Prinsen in de kleur castor tot het eindresultaat Zeer Goed.

Almelo e.o.