Volledig scherm
PREMIUM
Het is schering en inslag: Laden en lossen bij Autobedrijf Abbink. © Carlo ter Ellen DTCT

Klanten poepten in tuinen: klachtenregen leidt tot stopverbod bij Vriezenveens autobedrijf

VRIEZENVEEN - Het regende klachten vanuit de buurt. Over poepende klanten in tuinen. En over milieudelicten en problemen bij het laden en lossen. Daarom komt er nu een stopverbod bij Autobedrijf Abbink.

Autobedrijf Abbink mag, als alles volgens plan verloopt, vanaf het einde van dit jaar niet langer laden en lossen voor het eigen pand. Dat is het gevolg van een stopverbod, dat de gemeente Twenterand invoert na een jarenlange klachtenstroom vanuit de buurt, voor een deel van het Oosteinde. Bewoners klagen al sinds 2012 over groot materieel dat de toegang hindert en de veiligheid in gevaar brengt. „Hiermee hopen we een groot deel van de overlast voor de buurt te voorkomen”, zegt Peter Geerdink, van de gemeente Twenterand.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.