Volledig scherm
Jeroen en Annemiek Klinkhamer, van het gelijknamige modehuis dat op 1 december 100 jaar bestaat. © Stephan Schipper

Klinkhamer Mode uit Westerhaar bestaat 100 jaar

WESTERHAAR - 1 december 2016 is voor de Westerhaarse familie Klinkhamer een bijzondere datum. Op die dag bestaat de gelijknamige modezaak aan de Hoofdweg formeel 100 jaar. Het eeuwfeest wordt onder meer gevierd met een boek, mede geschreven door de huidige eigenaar Jeroen Klinkhamer.

Klinkhamer Mode aan de Hoofdweg is een beeldbepalend pand in Westerhaar. Ook de ontwikkeling van het dorp gebeurde soms letterlijk op de drempel van het bedrijf. Over die historie heeft Jeroen Klinkhamer het boek 'Klinkhamer Mode, een eeuw familiebedrijf' geschreven. De ondernemer, tevens gemeenteraadslid voor het CDA, is een geschiedenisliefhebber. Daarom is hij met plezier op zoek gegaan naar bijzonderheden in de annalen van zijn familie.

Dorpswinkel
Jeroen Klinkhamer is de vierde generatie, die in 2000 in het familiebedrijf stapt. Hij heeft verkoopervaring opgedaan in andere winkels, zoals de Formido in Vroomshoop en gaat samen met zijn vader het modehuis leiden. Met zijn vrouw Annemiek neemt Jeroen Klinkhamer vervolgens in 2010 de zaak helemaal over. De dorpswinkel van weleer heeft dan al weer verbouwingen ondergaan, waarbij de indeling wordt aangepast. Het past in de bedrijfsfilosofie die elke generatie Klinkhamer op eigen wijze heeft ingevuld: vernieuwen en innoveren.

In de editie Almelo - Twenterand van dagblad de Twentsche Courant Tubantia van woensdag 30 november een uitgebreid verhaal over de historie van het 100-jarige familiebedrijf.

Almelo e.o.