Het Veenmuseum, met onder meer een plaggenhut van vroeger, een grote expositieruimte en een rijdend treintje, trekt jaarlijks 12.000 bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Veenmuseum, met onder meer een plaggenhut van vroeger, een grote expositieruimte en een rijdend treintje, trekt jaarlijks 12.000 bezoekers. © Emiel Muijderman

Komt Twenterand belofte niet na? Bestuur Veenmuseum woedend over extra voorwaarden aan lening

VRIEZENVEEN – De vloer was doorgerot. En toen het Veenmuseum vreesde daardoor niet open te kunnen, stapte het bestuur naar de gemeenteraad met de vraag om bij te springen. Er volgde een belofte. Maar bijna een jaar later staat er nog steeds geen geld op de rekening van het museum. Tot grote teleurstelling bij het bestuur.

  1. Werkstraf voor verduisterende oud-penningmeester brandweer Vroomshoop
    PREMIUM

    Werkstraf voor verduiste­ren­de oud-penning­mees­ter brandweer Vroomshoop

    VROOMSHOOP/ALMELO - Of 100 uur werkstraf de rust doet wederkeren die Michel P. (33) uit Vroomshoop zo graag wil, blijft onduidelijk. Want politierechter Esther Bos mag de voormalige penningmeester van de personeelsvereniging van de vrijwillige brandweer dan wel veroordeeld hebben voor het verduisteren van geld van de vereniging, het bestuur van de vereniging moet naar de burgerlijke rechter als het nog geld wil zien van P..

Almelo e.o.