Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Konijnenberg verruilt Den Ham voor Woonboulevard Almelo na gedoe rondom verkoop

DEN HAM/ALMELO - Konijnenberg verplaatst de winkel van het bedrijventerrein in Den Ham naar de Woonboulevard Almelo. Daarmee komt een einde aan het conflict tussen de gemeente en het bedrijf rondom detailhandel op het industrieterrein.  

Het bedrijf, dat verdergaat onder de naam Kamera Express, ziet in Almelo meer mogelijkheden dan in Den Ham. Daar kreeg Foto Konijnenberg na de verhuizing in 2015 van de Ommerweg naar het bedrijventerrein in Den Ham geen vergunning voor een zogenoemd belevingscentrum, waar klanten workshops en demonstraties krijgen. Dat zou namelijk detailhandel zijn en dat is niet toegestaan op bedrijventerreinen.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.